Kan man ta studenten utan examen?

Innehållsförteckning

Kan man ta studenten utan examen?

Kan man ta studenten utan examen?

Rektorn och lärarna ska inte stoppa dig från att springa ut och fira din student, det kan du göra oavsett om du tar examen eller får ett studiebevis. Om du vill känna dig helt säker kan du prata med dina lärare eller rektor om detta men det är som sagt inte ett krav att man ska ta examen för att kunna fira sin student.

Varför behöver man gymnasieexamen?

Om du läser på ett yrkesprogram får du efter avklarade studier en yrkesexamen och läser du på ett högskoleförberedade program får du en högskoleförberedande examen. Båda dessa examina kallas för "gymnasieexamen". Av de programgemensamma ämnena måste minst 400 poäng vara godkända.

Får man ta studenten utan fullständiga betyg?

Studenten behöver inte betyda att eleven har en gymnasieexamen, alla har rätt att ”ta studenten” även om eleven inte klarat alla kurser.

Kan man ta studenten med FI matte?

Alla de som får Studiebevis (som inte uppnår kravet för Examensbevis) är med och "tar studenten". Sedan kan du komplettera på Komvux och tar i så fall Examensbevis från Komvux. ... Och utan godkänt betyg i Matte 1 kan man, mycket riktigt, inte Examensbevis, tyvärr.

Kan man börja högskolan utan gymnasieexamen?

För att kunna studera på högskolan behöver du ha grundläggande behörighet. Den kan du till exempel skaffa dig genom fullständigt betyg från gymnasieskola, gymnasieexamen, komvux eller folkhögskola.

Relaterade inlägg: