Vad händer om man inte tar antidepressiva?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte tar antidepressiva?

Vad händer om man inte tar antidepressiva?

Den som avslutar en behandling med antidepressiva läkemedel kan drabbas av så kallade utsättningssymtom, det vill säga abstinensproblem som uppstår när man för hastigt slutar ta en viss medicin. Till exempel illamående, sömnbesvär, svettningar, domningar, myrkrypningar, yrsel, slöhet, nedstämdhet och oro.

Varför tar man sertralin?

Sertralin tillhör en grupp läkemedel som kallas SSRI (selektiva serotoninåterupptagshämmare). Dessa läkemedel används för att behandla depression och/eller ångestsjukdomar. Sertralin Krka kan användas för att behandla: depression och förebygga återkommande depression (hos vuxna)

Vilken antidepressiv medicin har minst biverkningar?

De olika SSRI-preparaten verkar ha likvärdig effekt, men sertralin eller escitalopram rekommenderas i första hand baserat på en sammanvägning av evidensläge, effekt och biverkningar.

Vad händer om man äter för mycket blodtrycksmedicin?

Biverkningar av kalciumflödeshämmare Kalciumflödeshämmare kan ge biverkningar som till exempel ansiktsrodnad, svullnad vid vristerna, huvudvärk, trötthet och illamående. Dessa biverkningar hänger samman med att kroppens blodkärl vidgas.

Relaterade inlägg: