Hur tungt täcke ska man ha?

Innehållsförteckning

Hur tungt täcke ska man ha?

Hur tungt täcke ska man ha?

Rekommendationen är att man väljer ett täcke som motsvarar 10 procent av sin kroppsvikt. Om du till exempel väger 70 kg, väljer du ett täcke som väger 7 kg. Det här är dock bara en rekommendation, och vilken vikt man trivs bäst med är individuellt. En del föredrar tyngre täcken.

Hur mycket ska ett Cura täcke väga?

Vilken vikt du trivs med är individuellt men rekommendationen är att du väljer ett täcke som motsvarar ca 10-15% av din kroppsvikt. Om du väger 70 kg kan du till exempel välja ett täcke som väger mellan 7-11 kg. Det skall dock bara ses som en rekommendation då vissa personer föredrar även tyngre täcken.

Vilka ska inte ha tyngdtäcke?

Vi avråder bestämt från att använda alla typer av tyngdtäcken om du sover med spädbarn i sängen. Detta eftersom barnet inte är förmöget att själv ta av sig täcket och lungkapaciteten ännu inte är färdigutvecklad hos riktigt små barn. Tyngdtäcket ska inte användas i sängen tillsammans med barn under tre år.

Vad innehåller Cura täcke?

CURA Cozy är ett varmt tyngdtäcke som passar bra för kyliga vinterkvällar och nätter. Täcket är fyllt av hoptvinnade polyestertrådar som tillsammans med naturliga glaspärlor sluter sig intill din kropp och skapar ett omfamnande och behagligt tryck för ökad avslappning.

Vad kostar ett tyngdtäcke?

Tyngdtäcken - PLUS 450:-/st. 899:- /st.

Vilken vikt på Tyngdtäcke barn?

Beckasins 5 kg tyngdtäcke är lämpligt för barn (ca 4-12 år) eller personer där det finns en problematik med värk eller smärta och därför har svårt att hantera tyngre täcken. Vanligast hos vuxna och barn från 12 år är vårt 7 kg tyngdtäcke, det kan du utgå från om du är osäker.

Vilken fyllning är bäst i Tyngdtäcke?

Tyngdtäcke bäst i test 2021 Cura tyngdtäcke 7 kg har en fyllning av mikropärlor i kisel. Dessa micropärlor formar sig efter kroppen och ger en känsla av mjuk omfamning vilket leder till frigörelse av det lugnande "må bra hormonet" oxytocin.

Kan alla använda tyngdtäcke?

Det korta svaret är JA, det är inget vi avråder till. Det är givetvis väldigt individuellt där det kan finnas en medicinsk bakgrund som bör beaktas. Många kunder använder täcket regelbundet från dag ett, men vi är alla olika så här behöver du känna efter själv.

Relaterade inlägg: