Vad händer om jag inte Tilläggsregistrerar min häst?

Innehållsförteckning

Vad händer om jag inte Tilläggsregistrerar min häst?

Vad händer om jag inte Tilläggsregistrerar min häst?

Avelshingstar som tas in i Sverige för en avelssäsong är undantagna kravet på tilläggsregistrering. Om passet inte är godkänt så måste det kompletteras eller ett helt nytt pass utfärdas enligt EU-förordningen nr 2015/262. Kravet på hästpass gäller även för hästar importerade från ett land utanför EU.

Hur vet jag om min häst är svenskregistrerad?

Hur vet jag om min ponny/häst redan är tilläggsregistrerad? Om du har en häst/ponny med utländskt pass kan du kontrollera att det i ditt pass finns en stämpel/klisteretikett där det står att hästen är registrerad hos ex ASRP. Observera att du behåller ditt utländska pass även efter att hästen är tilläggsregistrerad.

Vad händer om man inte registrerar anläggning?

Du ska registrera anläggningen och hålla uppgifterna aktuella för att du i rätt tid och på rätt sätt ska få hjälp vid eventuella sjukdomsutbrott och andra händelser som kan påverka både dig och andra djurhållare. Om du inte registrerar din anläggning riskerar du att försvåra både smittspårning och sjukdomsbekämpning.

Vilket är hästens passnummer?

Hästens personnummer Hästens ID-nummer står också i passet, det är detsamma som ett personnummer. Istället för ett foto på hästen används ofta ett så kallat konturdiagram i passet. Det är i princip en teckning av hästen som visar olika färger, tecken och virvlar.

Hur ser ett hästpass ut?

Detta innebär en del nya regler vad gäller hästpass och registrering av hästar jämfört med tidigare. Du som fått pass utfärdade till dina hästar innan den 1 januari 2016 behöver inte byta ut de passen. ... Passet innehåller också en rad olika uppgifter som kan identifiera hästen; ålder, ras, härstamning, färg och tecken.

Vad kostar det att registrera en häst?

Typ av registreringKostnad inkl. moms
Reg. av häst fr.o.m. 1/1 året efter födelseåret3450 kr
Byte av registreringshandlingar
Gammal ID.handling (bok) omgjord till pass525 kr
Gammalt registreringsbevis (A4) omgjort till pass525 kr

Relaterade inlägg: