När välja bort revisor?

Innehållsförteckning

När välja bort revisor?

När välja bort revisor?

För 2017 har man redan revisor men det går att välja bort i efterhand så länge det blir registrerat hos Bolagsverket innan räkenskapsåret slutar. Antag att vårt bolag i exemplet fattar beslutet på en extra bolagsstämma 2017-12-20 och sedan skickar in detta till Bolagsverket.

Måste man anmäla revisor till Bolagsverket?

Bolagsstämman ska också fatta beslut om att införa en bestämmelse i bolagsordningen om att aktiebolaget inte ska ha revisor. Ändringen av bolagsordningen och avregistrering av revisor måste du sedan anmäla till Bolagsverket. Här hittar du svar på många frågor om att välja bort revisorn .

Vad betyder eget utträde för revisor?

Ett uppdrag som revisor upphör i förtid om du själv eller den som har utsett dig anmäler att uppdraget ska upphöra. Den anmälan ska skickas till styrelsen. Om du (revisorn) inte är vald på en bolags- eller föreningsstämma ska anmälan också skickas till den som har utsett dig.

Hur väljs en revisor?

Revisorernas uppgift är att vara medlemmarnas ombud och granska styrelsen arbete. Revisorernas väljs, precis som styrelsen och valberedningen, på årsmötet av föreningens medlemmar. Hur många revisorer som föreningen ska ha regleras i stadgarna. Revisorerna måste vara aktiva under hela verksamhetsåret.

Hur byter man revisor?

Mandattiden anger hur länge revisorn får sitta utan att bli omvald och om du ska byta revisor är det lättast att göra det i samband med att revisorns mandattid tar slut. Mandattiden anges i bolagsordningen och är vanligtvis ett år. Bolagsstämman kan även besluta om en längre mandattid, dock högst fyra år.

Vad är krav på revisorer?

  • Krav på revisorer. Det är bara de som fått behörighet av Revisorsinspektionen som får vara revisorer, nämligen: godkända revisorer. auktoriserade revisorer. registrerade revisionsbolag. En revisor i ett aktiebolag måste vara minst 18 år och får inte. vara i konkurs. ha förvaltare. ha näringsförbud.

Vad är revisorerna i föreningen?

  • Revisorerna. Revisorernas uppgift är att vara medlemmarnas ombud och granska styrelsen arbete. Revisorernas väljs, precis som styrelsen och valberedningen, på årsmötet av föreningens medlemmar. Hur många revisorer som föreningen ska ha regleras i stadgarna. Revisorerna måste vara aktiva under hela verksamhetsåret.

Kan aktiebolag ta bort kravet på revisor?

  • Aktiebolag kan välja att ta bort kravet på revisor om de inte når upp till två av dessa värden för båda de två senaste räkenskapsåren: 1 fler än 3 anställda (i medeltal) 2 mer än 1,5 miljoner kronor i balansomslutning 3 mer än 3 miljoner kronor i nettoomsättning.

Relaterade inlägg: