Hur länge kan man gå till ungdomsmottagningen?

Innehållsförteckning

Hur länge kan man gå till ungdomsmottagningen?

Hur länge kan man gå till ungdomsmottagningen?

Vi finns för dig som är mellan 12 och 22 år och bor i Skåne. Besöket kostar inget och vi som arbetar här har tystnadsplikt. Genom vår digitala ungdomsmottagning, UM Skåne online, kan du besöka oss oavsett var du befinner dig. Här kan du träffa barnmorska, kurator eller sjuksköterska via videosamtal.

Kan man hämta kondomer på ungdomsmottagningen?

Det är viktigt att kondomen passar penisen. ... På alla våra ungdomsmottagningar kan ni få gratis kondomer och information om hur de skiljer sig åt. Kondomer kan ni också köpa på bland annat apotek, i matbutiker, kiosker och på nätet. Välkommen in att hämta ditt skydd för säkert sex!

Måste man boka tid hos UMO?

Du kan kontakta vilken ungdomsmottagning du vill i hela landet. Det vanligaste är att ringa och boka en tid. Många mottagningar har tider någon gång i veckan när du kan gå dit utan att boka tid.

Vart går man efter ungdomsmottagningen?

Du kan testa dig på flera ställen och på olika sätt: På en ungdomsmottagning, hud- och könsmottagning eller vårdcentral. På vissa orter finns också särskilda mottagningar där män som har sex med män kan testa sig. Du som har snippa kan också gå till en barnmorskemottagning eller privat gynekologisk mottagning.

Hur länge får man gratis preventivmedel?

Kvinnor 18–20 år, målgruppen för kostnadsfria preventivmedel, omfattas av kostnadsfria preventivmedel inom läkemedelsförmånen sedan den 1 januari 2017. Kvinnor 21–25 år, omfattas av regionernas egna subventioner av preventivmedel.

Relaterade inlägg: