Vad händer om man använder silverschampo på svart hår?

Innehållsförteckning

Vad händer om man använder silverschampo på svart hår?

Vad händer om man använder silverschampo på svart hår?

Det är inte bara blondiner som kan använda silverschampo för att bli av med gula nyanser i håret, även vi brunetter kan använda den magiska produkten. Brunt hår kan nämligen ibland må bra av lite kalla pigment för att få bort brassiga toner. Äntligen slipper vi gå till frisören för att bli av med våra röda nyanser!

Vad är silverschampo bra för?

Silverschampo används för att neutralisera gula eller orangea toner i ett blont, vitt eller grått hår och för att skapa det där populära kalla resultatet.

Vad är skillnaden på Silverschampo och Silverbalsam?

Skillnaden mellan silverbalsam och silverschampo Silverbalsam är ofta mer skonsamma och mildare i sin korrigering om du sköljer ut det direkt. Däremot kan du välja att låta det verka längre, som en mask, och få mer effekt. Det vill säga mer kalla toner. Vissa låter balsamen sitta i lång tid, i upp till en timme.

Hur får man bort Silverschampo?

Jag rekommenderar att du börjar med att försöka få bort skiftningarna med ett djuprengörande schampo. Det finns en del huskurer som du kan testa, med till exempel bikarbonat, men det bästa är att boka en frisörtid för att få ett bra resultat.

Vad händer om man använder Silverschampo för ofta?

Om man lämnar i silverschampo för länge, finns det en risk att ditt hår kommer ta åt sig för mycket av de blåa pigmenten. Rent krasst innebär detta att ditt hår, istället för en kall blond nyans, kommer få en blåaktig ton istället.

Relaterade inlägg: