Vilken information får du av dessa två märken?

Innehållsförteckning

Vilken information får du av dessa två märken?

Vilken information får du av dessa två märken?

C 2 Förbud mot trafik med fordon Märket anger förbud mot trafik med fordon. Inga fordon får passera märket. Förbudet gäller i båda körriktningarna.

Vilken information får du av detta vägmärke?

Förbudsmärken talar om vad du inte får göra och har oftast en symbol i vägmärket. Förbudsmärket är i regel runt med gul eller blå botten och försedd med röd bård. Kan förses med kompletterande text och/eller siffror och gäller i regel till nästa korsning.

Vilket märke har ett Förbudsmärke?

C42. Märket anger en plats som är avsedd för vändning av fordon och att det är förbjudet att parkera fordon. Om i stället märke C39, förbud mot att stanna och parkera fordon, är infogat i märket anger det att det är förbjudet att stanna eller parkera fordon.

Vilken form har Förbudsmärken?

Förbudsmärken är runda till formen och har för det mesta en röd kant och gul bakgrund. De signalerar att ett förbud eller en begränsning råder på vägen.

Vad är en förbudsskylt?

Förbud mot trafik med motordrivet fordon (utom moped klass II) Denna skylt förbjuder trafik med motordrivet fordon. Dock ingår moped klass II inte i förbudet, såvida det inte finns tilläggstavla som talar om att förbudet även gäller moped. Den finns med i FN:s konvention och i nästan alla länder i Europa.

Vilket märke anger hur vägen fortsätter i en korsning?

Påbudsmärken (D) Påbudsmärken är du skyldig att följa. De kan till exempel ange vilken körbana som ska användas eller körriktningen på en viss väg. Ett påbudsmärke gäller fram till nästa korsning om inget annat anges i samband med märket.

Vad innebär detta vägmärke?

Anvisningsmärken talar om vad som gäller för en viss plats, väg eller vägsträcka. Där anvisningsmärken finns uppsatta gäller oftast särskilda trafikregler som du måste följa. Anvisningen gäller från platsen där märket sitter till ett slutmärke om inte annat anges.

Relaterade inlägg: