Hur tätt ska man plantera Stäppsalvia?

Innehållsförteckning

Hur tätt ska man plantera Stäppsalvia?

Hur tätt ska man plantera Stäppsalvia?

Kommentarer. Caradonna är lämplig att ha 25-30 cm emellan, inte tätare än så. Gärna 35 cm. Läs gärna mer om stäppsalvia här.

Vad händer om man planterar Thuja för tätt?

Hur tätt ska man plantera thuja 'Smaragd'? Hur tätt du planterar unga barrträd påverkar hur häcken kommer att se ut.

Hur tätt ska man plantera växter?

Hur tätt ska man plantera? Man brukar säga att man ska plantera med samma avstånd som plantans slutliga höjd. Om växten blir 70 cm hög bör den alltså stå med 70 cm avstånd till närmaste grannväxt.

Hur tätt ska man plantera Thujor?

Ska du sätta flera tujor per rad är en bra tumregel att sätta tre plantor per meter, men väljer du en större tujasort bör avsåtndet vara glesare, medan du självklart kan sätta mindre varianter tätare.

Hur tätt plantera Kantnepeta?

Plantering: Planteras lika djupt som de står i krukan. Lämpligt planteringsavstånd beror på sorten och hur de används, men 40-60 cm kan vara ett riktmärke. Förökning: Kantnepeta är lätt att föröka med sticklingar. Den kan också delas tidigt på våren.

Hur tätt ska man plantera lavendel?

7. Plantera lavendeln med cirka 30 centimeters mellanrum mellan varje planta.

Kan man plantera Thuja i kruka?

Om du har köpt tujaplantor som är odlade i krukakan du räkna med att din tuja kommer att etablera sig snabbare då rotsystemet redan är utvecklat. Krukodlad tuja kan du därför plantera på hösten. Höstplantering är ofta att föredra då det är mindre stressande för plantorna och det är mindre torrt ute.

Hur hög blir en Thuja Brabant?

Dock finns det många olika sorters Tujor, men utgår man ifrån Tuja Brabant (som är vanligast att plantera som häck) kan en sådan planta bli runt 5 meter hög om den trivs. Det viktiga är att inte klippa den förrän den har nått önskad höjd eftersom den då kan slutar växa på höjden.

Hur tätt ska man plantera marktäckare?

Vill du ha ett slutet buskage av forsythia rekommenderas ett plantavstånd på ca 1 meter. Sätter man ut en rad så här glest kan man gärna komplettera med en marktäckande perenn de första åren eller täcka marken med barkflis eller dylikt.

Hur tätt ska man plantera Björkspirea?

Låg, friväxande häck med vita blommor i juni. ... En fin, liten häck med stabilt växtsätt som tål snöbelastning och blåsiga lägen. Lättodlad. Planteras med ett avstånd på cirka 80-100cm för friväxande häck.

Relaterade inlägg: