Vad händer om man går varje dag?

Innehållsförteckning

Vad händer om man går varje dag?

Vad händer om man går varje dag?

Regelbunden rörelse stärker musklerna, som i sin tur skyddar leder och skelett. Det ökar också din rörlighet och balans som i sin tur minskar risken för fallskador och benbrott. Att röra på sig påverkar också vikten, blodfetter, blodtryck och blodsocker i rätt riktning.

Varför ska man promenera varje dag?

Att ta en halvtimmes promenad varje dag kan vara bättre än du tror. Det hjälper dig att tappa vikt, gör dig mindre stressad, sänker blodtrycket och kan ge minskad risk för kroniska sjukdomar. Så planera in en 30-minutersrunda åtminstone fem dagar i veckan så kan du snabbt förvänta dig en mängd hälsoeffekter.

Är det nyttigt att promenera?

Du stärker inte bara dina muskler och därmed dina leder och skelett, utan du ökar också din balans och rörlighet. Det gör att du minskar risken att få fallskador eller benbrott. Inuti kroppen sker också positiva förändringar – du kan se förbättringar i dina blodfetter, ditt blodtryck och ditt blodsocker.

Är det bra att gå långt?

Långa vandringar och raska promenader är utmärkt motion, som både stärker hälsan och ökar kaloriförbränningen. Folkhälsoinstitutet rekommenderar dagliga promenader i en halvtimme i ett raskt tempo för att minska risken för t. ex. hjärt-kärlsjukdomar och typ 2-diabetes.

Hur många kilometer ska man gå per dag?

Världshälsoorganisationen har länge rekommenderat att vi ska gå minst 10 000 steg om dagen för att hålla oss hälsosamma. Och samtidigt som det är ett superbra mål att sträva efter (10 000 steg blir cirka 6 kilometer) så har forskare kommit fram till att du bör sikta ännu lite högre för att hålla hälsan på topp.

Relaterade inlägg: