Vad är egentligen en kyss?

Innehållsförteckning

Vad är egentligen en kyss?

Vad är egentligen en kyss?

Att kyssa någon är att låta läpparna och tungan röra någon annans läppar och tunga. Ibland kan kyssar beskrivas som att man smakar på varandra. Det är vanligt att en kyss börjar med att man pussas. Du kan sära lite på läpparna och sticka ut tungspetsen lite, om du vill kyssas.

Vad betyder en kyss på pannan?

Kyssar i pannan är både en uppriktig och djup kärleksgest från en partner och ett tecken på tillgivenhet för vänner och familj, inte förvånande många föräldrar och farföräldrar de brukar kyssa sina barn och barnbarn så här.

Varför kysser man någon?

Den funktion kyssar har idag är rent krasst att det är ett sätt för oss att smaka på, röra vid och utvärdera en potentiell partner. Att kyssas är alltså ett sätt att se om man passar ihop och man kommer tillräckligt nära varandra för att se om den andra verkar frisk.

Hur tar man initiativ till en kyss?

Hur inleder man en kyss?

  1. Ta ett par djupa andetag.
  2. Se till att du sitter eller står riktigt nära din dejt.
  3. Det är bra om ni redan har kroppskontakt på något sätt, kanske en arm runt axeln eller en hand på armen eller benet, då är steget till första kyssen inte lika långt.

Är det bra att kyssas?

Under passionerade kyssar ökar dessutom din hjärtrytm vilket bidrar till att blodkärlen i kroppen vidgas. Då blir det lättare för blodet att nå ut till dina organ. Det sänker ditt blodtryck och är särskilt fördelaktigt för den som lider av högt blodtryck. Vidgade blodkärl kan även lindra huvudvärk och mensvärk.

Kan man få klamydia från att kyssas?

om man har sekret från underlivet på fingrar och händer. Smittar klamydia vid oralsex? Ja, klamydia kan smitta genom oralsex. Ofta ger dock infektionen inte några märkbara symtom om man har den i svalget.

Relaterade inlägg: