Vad är entonig?

Innehållsförteckning

Vad är entonig?

Vad är entonig?

Se nedan vad entonig betyder och hur det används på svenska. Entonig betyder ungefär detsamma som monoton.

Vad är en monoton?

Monotoni, av grekiskans monos en/ensam och tonos ton, betyder enformig eller entonig, men med tiden har betydelsen förskjutits mot att även innefatta betydelserna ständig upprepning samt även trist och tråkigt.

Vad betyder monoton röst?

Rösten ger även vinkar om din sinnesstämning. En mumlande eller monoton röst ger sken av en oengagerad talare medan en tunn och pipig röst signalerar osäkerhet. ... En monoton röst tråkar ut publiken och därför är det viktigt att variera sin röst.

Var monoton korsord?

Synonymer till monoton

  • entonig, enformig, tradig, enahanda, tråkig, långtråkig, tjatig, formelartad, fördummande, förslöande, grå, likriktad, nyansfattig, onyanserad, själsdödande, stereotyp, trist, variationslös. motsatsord. skiftande, varierande, fängslande.
  • Användarnas bidrag. ensidig, trist.

Vad är framåtanda?

Framåtanda betyder ungefär detsamma som ärelystnad.

Var monoton synonym?

Monoton betyder ungefär detsamma som entonig.

Vad är ett monotont arbete?

Och innan jag går vidare ska jag berätta att som monotont arbete räknas arbeten där man upprepar samma arbetsmoment fler än en gång per timme, så uppfattar jag det – även om jag tycker att det är en luddig definition. Men det klart, det beror väl på vad som räknas som ett arbetsmoment.

Vad menas med monotona rörelser?

Repetitivt arbete kan leda till skador Det spelar ingen roll om du inte lyfter något tungt, det är själva rörelsen och det monotona arbete som gör att skaderisken är så hög. ... Ett repetitivt arbete innebär att man upprepar en eller några få arbetsuppgifter med liknande arbetsrörelser om och om igen.

Är de som faktiskt finns?

Synonymer till faktiskt

  • i verkligheten, i själva verket, verkligen, sannerligen, egentligen, minsann, förvisso, allt, de facto, nämligen, rentav, rentutav. motsatsord. skenbart, fiktivt.
  • Användarnas bidrag. rentutav, tro det eller ej, rentav, i och för sig, konkret.

Relaterade inlägg: