Hur mycket ska en A-traktor väga?

Innehållsförteckning

Hur mycket ska en A-traktor väga?

Hur mycket ska en A-traktor väga?

39 § Om A-traktorn har en tjänstevikt av högst 2 000 kg, och mindre än 60 % av tjänstevikten vilar på drivhjulen, skall den vara försedd med barlastflak som medger tillräcklig barlast. En A-traktor måste ha minst 60 % av dess tjänstevikt på drivande axel. I tjänstevikt ingår full bränsletank och en förare på 70 kg.

Vilka regler gäller för a-traktor?

Det här gäller för A-traktorer

  • A-traktorns konstruktiva hastighet är högst 30 km/h. ...
  • För att köra A-traktor krävs ett körkort med AM-behörighet, det vill säga körkort för moped klass I (ibland kallat moppekörkort), eller ett traktorkort. ...
  • Åldersgränsen för att ta AM-körkort är 15 år och för traktorkort är den 16 år.

Var får Epa traktor köra?

Traktorer får köras på väg och ska då följa trafikreglerna. De får inte köras på motorväg eller motortrafikled. Traktor a ska köras i vägrenen eller så långt till höger på körbanan som möjligt, medan traktor b ska köras på körbanan (vägen).

Hur fort får man köra med en A-traktor?

En A-traktor får högst föras fram i 30 km/h och om den konstruktiva hastigheten överstiger den tillåtna hastigheten så är det den person som står som ägare av fordonet som blir misstänkt för tillåtande av olovlig körning.

Hur mycket måste en EPA väga?

En A-traktor ska vara konstruerad för en högsta hastighet på 30 kilometer i timmen. Den ombyggda bilen måste vara ett ursprungligen serietillverkat fordon med en tjänstevikt över (normalt) 2 000 kilo. Vid lägre tjänstevikt ska det ursprungliga fordonet vara konstruerat för en släpvagnsvikt på minst 1 000 kilo.

Vad måste en EPA väga?

Normalt kan alla bilar med en tjänstevikt på 2000 kg accepteras. Har bilen lägre tjänstevikt ska den vara konstruerad för en släpvagnsvikt av minst 1000 kg.

Får en A-traktor gå i 33?

En a-traktor får på maxvarv 30 km/h +/- 30% utav laglig hastighet, alltså får den i allt mellan 27 - 33 km/h. ... km/h.

Får man köra en A-traktor till registreringsbesiktning?

Om fordonet är avställt får man bara köra kortast lämpliga väg till ett besiktningsföretag, säger Anders Gunneriusson, utredare på Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.

Hur många får man åka i en EPA Trafikverket?

Får det vara fler än två personer i EPA- eller A-traktor? Ja, om det inte utgör fara. Enligt Trafikförordningen SFS(1998:1276) 3 kap. 79§ får passagerare inte tas med i sådant antal eller placeras så att fara kan uppstå.

Får EPA ha baksäte?

Svar: En äkta epa får gå hur fort som helst på, vanligtvis två växlar (får ha fler, det är utväxlingen som bestämmer det). Men bara framföras i 30 km/h. Fråga: Får man ha baksäte i en a-traktor? Svar: Nej, men det kan beror från polis till polis.

Relaterade inlägg: