Vad ingår i en Relationshandling?

Innehållsförteckning

Vad ingår i en Relationshandling?

Vad ingår i en Relationshandling?

Relationshandlingar omfattar samtliga informationsmängder som skapats i ett projekt och som fastställts som relationshandlingar. Relationshandlingarna utgörs enligt SS 32266:2008 av bygghandlingarna kompletterade med information om alla ändringar som skett under entreprenadtiden men som inte blivit införda i dessa.

Vad betyder Granskningshandling?

Granskningshandling. (Her möjlighet till byggherre att göra vissa tillägg och ändringa i design osv.) Förfrågningsunderlag. (Utses till byggare och konsulter för att ge pris och tillkomma med synpunkter och möjligtvis kan denna handling revideras efter godkännande av byggherre.)

Vad är bygghandlingar 90?

Serien Bygghandlingar 90 utgör byggsektorns rekommendationer för utformning av enhetliga och ändamålsenliga bygghandlingar - ett viktigt led i kvalitetssäkringen i byggandet. ...

Vad är projekteringsskedet?

Under projekteringsprocessen fattas flera beslut av olika slag, vilka både kan beröra specifika operativa moment, men även projektet som helhet. Flera beslut fattas redan i det initiala skedet under projekteringsprocessen i samband med att det görs en utredning av arbetet som ska utföras.

Vad visar en Förteckningsritning?

Förteckningsritning är den ritning som redovisar mått och utförandedata hos flera komponenter av en viss typ. Om ett projekt exempelvis innehåller flera olika dörrar redovisas samtliga dörrar i dörrförteckningen, där varje unik dörr utgör en komponent av typen dörrar.

Vad ska ingå i en Bygglovsritning?

Originalritningen ska alltid vara skalenlig: Planer, fasader och sektioner redovisas i skala 1:100 (1 cm på ritningen motsvarar 1 m i verkligheten) och situationsplanen i skala 1:400 (1 cm = 4m). Utskrifter och kopior ska vara 100 % av originalet. Lägg gärna till en skalstock på originalet.

Vad ska en Bygglovsritning innehålla?

På situationsplanen är det viktigt att ange avstånd till tomtgränser och närstående byggnader. Vid en ombyggnad i bostaden är det viktigt att märka ut vad som är befintligt och vad som är nytt. Vid tillbyggnad ska det tydligt framgå vad som är befintligt och vad som är nytt.

Relaterade inlägg: