Är det arbetsgivaravgifter på styrelsearvode?

Innehållsförteckning

Är det arbetsgivaravgifter på styrelsearvode?

Är det arbetsgivaravgifter på styrelsearvode?

Styrelsearvoden behandlas som vanlig lön och det är ingen moms på utgifter som avser ersättningar till personal. En redovisningsenhet skall redovisa och betala arbetsgivaravgift på det utbetalda styrelsearvodet och göra avdrag för preliminärskatt enligt skattetabell eller engångsskattetabell.

Är styrelsearvode Momspliktigt?

Någon mervärdesskatt ska därför enligt Skatteverket inte tas ut på styrelsearvodet. Detta gäller vidare allt arbete som sker inom ramen för ett styrelseuppdrag och oavsett om styrelseledamoten självständigt bedriver en annan verksamhet vid sidan av styrelseuppdraget.

Får man betalt för styrelseuppdrag?

Vad är skäligt arvode för en styrelseledamot? Genomsnittsarvodet för en styrelseledamot, som sitter i ett noterat bolag i Sverige, är cirka 313 000 kronor. ... Genomsnittsarvodet är cirka 182 000 kronor, 256 000 kronor och 487 000 kronor för ledamot som sitter i styrelsen på Small, Mid respektive Large Cap.

Får suppleanter arvode?

Det beror helt på vad som beslutats på stämman: Antingen är suppleanternas arvode inkluderat i “klumpsumman” (vanligast), och då är det upp till styrelsen och besluta i vilken mån suppleantera ska ha del av arvodet. Eller så får suppleanterna någon form av särskild ersättning, beslutad på stämman (mindre vanligt).

Relaterade inlägg: