Vad måste ingå i Förköpsinformationen?

Innehållsförteckning

Vad måste ingå i Förköpsinformationen?

Vad måste ingå i Förköpsinformationen?

Förköpsinformation som lämnas i samband med köp av vara, ska innehålla information om i vilken utsträckning som försäkringen kan omfatta samma skydd som gäller enligt lag och eventuell garanti. Det ska även anges att hemförsäkring eller andra försäkringar kan täcka det skydd som produktförsäkringen ger.

Vad ska framgå under rubriken typ av försäkring i Produktfaktabladet IPID?

standardiserade produktfaktablad (IPID) ska finnas för skadeförsäkringsprodukter och att försäkringsföretag ska informera om vilken form av ersättning som företagets anställda får för försäkringsavtalet.

Vad måste kunden bli informerad om enligt informationskraven?

Information ska bland annat lämnas om konsumenters ångerrätt. Försäkringsdistributörer, som försäkringsbolag och försäkringsförmedlare, ska lämna information enligt 5 kap. och 6 kap. lagen (2018:1219) om försäkringsdistribution, LFD .

Vad ska distributören dokumentera vid Distributionstillfället?

Försäkringsförmedlaren ska dokumentera vad som förekommit vid distributionstillfället och överlämna dokumentationen till kunden. Kopia av ifylld dokumentation ska förvaras och arkiveras hos försäkringsförmedlaren i enlighet med gällande regler.

Vad är informationskrav?

Informationskravet innebär enligt Vetenskapsrådet (2002, s 7) att forskaren har en skyldighet att informera deltagarna i en undersökning om deras roll i undersökningen och på vilka villkor de deltar. Ett av dessa villkor är att deltagande är frivilligt och att de kan avbryta sitt deltagande om de önskar.

Relaterade inlägg: