Vilka kurser ingår i psykologprogrammet?

Innehållsförteckning

Vilka kurser ingår i psykologprogrammet?

Vilka kurser ingår i psykologprogrammet?

I första delen av utbildningen ingår teoretiska studier inom till exempel socialpsykologi, biologisk och kognitiv psykologi, personlighetspsykologi och utvecklingspsykologi. Förutom huvudområdet psykologi, ingår även inslag från pedagogik, sociologi och juridik.

Hur många högskolepoäng är socionomprogrammet?

Socionomprogrammet, 210 hp. Socionomprogrammet är en professionsutbildning som ger en bred kompetens att utöva kvalificerat socialt arbete med människor i olika livssituationer. Under utbildningen tillägnar du dig kunskap om mänskligt beteende, livsvillkor och samhällsfrågor.

Vad lär man sig på psykologprogrammet?

Det finns fristående kurser i psykologi som du kan läsa, t. ... Psykologi 1 som sträcker sig över en termin. Det är en bra grund för mycket av det man fördjupar sig inom på Psykologprogrammet.

Hur mycket juridik läser socionomer?

Juridik i socialt arbete, 22,5 hp som även innehåller utredningsmetodik samt frågor om handläggning och dokumentation. Termin fem Yrkesutövande och professionalitet, 30 hp, är en verksamhetsförlagd kurs om yrkesutövande och professionalitet.

Hur mycket merit behövs för socionom?

Antagningsstatistiken för Socionomprogrammet får du kolla upp för de högskolor som du vill gå. Det kan man göra på UHR.se. Det brukar ligga mellan 17-20 poäng (meritpoäng/snittbetyg).

Vill läsa till socionom?

Socionomutbildningen är en 3 ½-årig yrkesförberedande utbildning om 210 hp som leder fram till en Socionomexamen. Efter avslutad utbildning kan du fortsätta att läsa till magister, vilket tar ytterligare ett år, eller en masterexamen efter två år. Det gör det möjligt att sedan forska.

Relaterade inlägg: