Vad räknas som utbetalningar?

Innehållsförteckning

Vad räknas som utbetalningar?

Vad räknas som utbetalningar?

När företaget betalar för den vara eller tjänst som man har köpt gör man en utbetalning till leverantören. Ofta betalar företaget då en leverantörsfaktura och utbetalningen bokförs som en minskning av leverantörsskulderna i företaget.

Vad är skillnaden på utbetalning och kostnad?

Med utbetalning menas tidpunkten när företaget betalar utgiften. Utbetalningen består av det faktiska belopp som företaget betalar för en viss utgift. En kostnad definieras som en periodiserad utgift. Periodisering av utgifter innebär att utgifterna hänförs till en viss tidsperiod, t ex ett år eller en månad.

Vad är inbetalningar och utbetalningar?

Utbetalningar kan därmed enkelt benämnas som när företaget betalar sina räkningar och utgifter. När en utbetalning sker minskar alltså pengarna på kontot. Detta kan jämföras med en inbetalning som är motsatsen till begreppet utbetalning. När du får en inbetalning ökar alltså pengarna på kontot.

Hur stora var årets utbetalningar?

Likviditetsbudget, januariMånad 1Tertial
Utbetalningar
Varuinköp170 000920 000
Lokalhyra30 000120 000
Diverse kostnader20 00080 000

Varför behöver man förstå skillnaden mellan kostnad utgift och utbetalning när man gör en resultaträkning?

Benämningen kostnad är en periodiserad utgift och hör främst till företagets redovisning och beskattning. ... Istället uppkommer kostnaderna i den tidsperioden när resursen förbrukas. Utbetalning sker när betalningen har blivit gjort och det försvinner likvida medel från företaget.

Relaterade inlägg: