Vad har du för värdegrund?

Innehållsförteckning

Vad har du för värdegrund?

Vad har du för värdegrund?

Värdegrund är ett etablerat begrepp som omfattar de grundläggande värderingar som formar en organisations normer och handlingar; samlingsbegrepp för frågor om moral, etik, relationer, demokrati och livsåskådning.

Vad ska en värdegrund innehålla?

Det handlar i princip om vad människorna inom företaget tycker är viktigt och värdefullt för verksamheten. Oftast handlar det om abstrakta värden som exempelvis respekt, det vill säga att alla medarbetare ska respektera varandra, kunderna eller yrket.

Vad är organisationens värdegrund?

Ett företags värdegrund definierar vilka värderingar som värdesätts av organisationen. ... Värdegrunden kan ses som en organisations inre kompass. Den ska visa oss som medarbetare vilken riktning vi ska ha på våra handlingar på vår arbetsplats.

Vad är värdegrund skola?

Grundläggande värden Skolväsendet vilar på demokratins grund. ... Människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet mellan kvinnor och män samt solidaritet mellan människor är de värden som skolan ska gestalta och förmedla.

Varför jobbar organisationer med värdegrunder?

1.1 Värdegrund – ett resurskrävande arbete Värdegrunden hjälper organisationerna som vägledning vid beslut, att motivera och hjälpa personalen samt som en form av ramverk till hur organisationen ska bete sig ur ett moraliskt perspektiv (Ferguson och Milliman, 2008).

Relaterade inlägg: