Vilket lufttryck på MTB?

Innehållsförteckning

Vilket lufttryck på MTB?

Vilket lufttryck på MTB?

Som tumregel kan man saga att smala cykeldäck behöver ett högre lufttryck och breda cykeldäck behöver ett lägre lufttryck. Cykeldäck för landsvägscykling behöver normalt ungefär 6-7 Bar medan en hybridcykel kanske behöver 4-5 Bar och en mountainbike 2-3 Bar beroende på preferens och kroppsvikt.

Vilken Cykelslang ska jag ha?

Grundregeln är att slangens rekommenderade bredd och omkrets behöver passa med däckets. Exempel: Racerdäck med 700×23 på däckssidan, behöver en slang som är anpassad för 23mm bredd och 700 i omkrets. Så då väljer man som exempel en slang med 700×20-28mm. (dvs en slang anpassad för 20-28mm bredd.

Hur hårt ska man pumpa MTB däck?

Däcktryck för mountainbikes Rekommenderat lufttryck för mountainbikedäck – cyklister på 70 kg och under: Däck med innerslang: 36 PSI (2,5 bar) fram / 38 PSI (2,6 bar) bak. Slanglöst däck: 26 PSI (1,8 bar) fram / 28 PSI (1,9 bar) bak.

Vad ska man ha för lufttryck på 15 tum däck?

Normalt ska lufttrycket ligga mellan 1,8 och 2,4 bar. På vissa modeller rekommenderas även att du har mer luft i bakdäcken än framdäcken. Tänk på att fylla på extra luft om du har tung last eller många passagerare. Och glöm inte att kontrollera lufttrycket även i reservhjulet.

Vilken pump till Bilventil?

En cykel med bilventil går utmärkt att pumpa på till exempel en bilmack som har en luftpump avsedd för att pumpa bildäck – tänk dock på att det går väldigt fort att pumpa i luft i ett cykeldäck.

Vilken pump till Cykelventil?

Så här gör du

  1. Bestäm vilket däcktryck som är det rätta för dig. ...
  2. Kontrollera att pumpen passar däckets ventiltyp. ...
  3. Ta bort ventilhatten om det finns en sådan på ventilen.
  4. Om du ha en Schrader-ventil är det bara att börja pumpa!
  5. Om du har en Presta-ventil ska du skruva upp änden för att öppna den.

Relaterade inlägg: