Vad menas med Serviceyrket?

Innehållsförteckning

Vad menas med Serviceyrket?

Vad menas med Serviceyrket?

Att arbeta inom ett serviceyrke innebär att du måste vara en representant för företaget och vara ansiktet utåt, vilket innebär att den anställde har en central roll eftersom den har direktkontakt med kunden. Syftet är att studera den emotionella aspekten av servicearbete med inriktning på restaurangbranschen.

Varför jobba inom service?

Jobb som är inriktade mot service är perfekta för dig som gillar att jobba med människor. Det beror på att du på daglig basis ges möjlighet till sociala interaktioner och hjälper kunder att lösa problem.

Vilka yrken finns inom socialt arbete?

Här kan du läsa mer om specifika yrken inom socialt arbete:

  • Au pair/barnpassare. Barnskötare. Fritidsledare.
  • Kurator. Personlig assistent. Präst.
  • Skötare psykiatrisk vård. Socialsekreterare. Socionom. Socialpedagog.

Vad räknas som servicearbete?

Det kan förmodligen bero lite på vad du haft för arbetsuppgifter. Annars är service oftast yrken där du möter kunder, så som frisör, guider, butik, restaurang och cafe, mfl.

Vad är din mest relevanta erfarenhet för tjänsten?

När du har skapat dig en bild av vad företaget letar efter och vad som är viktigt för den specifika tjänsten är det dags att matcha ihop det med dina egna egenskaper och kompetenser. Skriv en lista över dina erfarenheter, kunskaper och tidigare resultat som är mest relevanta för tjänsten du söker.

Varför är det viktigt att ge god service?

Att bli behandla med värdighet och att få det man betalar för är något som de flesta skulle hålla med om är viktigt. Grundprincipen med service är just detta. Man ska bli bra bemött, få svar på frågor och få den vård eller uppmärksamhet som krävs i situationen.

Relaterade inlägg: