Vad ingår i lärares uppdrag?

Innehållsförteckning

Vad ingår i lärares uppdrag?

Vad ingår i lärares uppdrag?

Lärarens uppdrag är att främja elevernas kunskapsutveckling samt följa och bedöma den på ett medvetet och pedagogiskt sätt.

Vad betyder Läraruppdraget?

Enligt styrdokumenten så innebär läraruppdraget att försvara och förespråka demokratin, att utveckla elevernas etiska förhållningssätt, vara kunskapsförmedlare, samt lära eleverna samhällets värdegrund.

På vilka sätt påverkar lärares värderingar deras undervisning?

Lärare arbetar utifrån en vetenskaplig kunskapsbas kring lärande och vidareutvecklar det pedagogiska arbetet enligt aktuell forskning och beprövade pedagogiska erfarenheter. Lärare tar därför ansvar för att utveckla sin kompetens både när det gäller yrkets utveckling och innehållet i undervisningen.

Vad är skolans kärnuppdrag?

Att organisera med fokus på skolans kärnuppdrag tar därför elevers lärandemål och förväntade studieresultat som utgångspunkt, och med den utgångspunkten rör man sig uppåt i skolorganisationen och samordnar dess olika delar.

Vad är undervisningssituation?

Lärarnas undervisningssituation påverkar användningen av digital teknik. ... Baserat på sin bakgrund, erfarenheter samt sociala sammanhang har lärare olika förhållningssätt och värderingar i hur det ser på sin yrkesroll som lärare och hur det de ser på sina elever och deras lärande.

Relaterade inlägg: