Vad menas med otillbörlig marknadsföring?

Innehållsförteckning

Vad menas med otillbörlig marknadsföring?

Vad menas med otillbörlig marknadsföring?

I marknadsföringslagen anses såväl vilseledande som aggressiv marknadsföring vara otillbörlig om den i märkbar mån påverkar eller sannolikt påverkar mottagarens, vanligen konsumentens, förmåga att fatta ett välgrundat affärsbeslut. ...

Vad menas med Transaktionstestet?

Testet kan kort beskrivas som en tröskel för när reglerna i lagen blir tillämpliga. ... Den tröskel som transaktionstestet uppvisar konkretiseras i Marknadsföringslagen genom de sannolikhetskriterier som uppställs i fråga om påverkan från olika typer av otillbörlig marknadsföring.

Vilka åtgärder kan han vidta för att få stopp på marknadsföringen?

Om du inte frivilligt ändrar din marknadsföring kan vi skicka ett föreläggande eller så kan vi ta ärendet direkt till domstol. Det finns två typer av förelägganden: Förbudsföreläggande - du förbjuds att fortsätta med din marknadsföring. Informationsföreläggande - du måste lämna viss information i din marknadsföring.

Vad menas med otillbörlig?

OtillböRlig betyder i stort sett samma sak som opassande.

Vad menas med att marknadsföring ska vara vederhäftig?

Regler om marknadsföring finns i flera lagar men den viktigaste lagen är marknadsföringslagen. ... Utgångspunkten är att marknadsföringen måste vara vederhäftig, d v s stämma överens med hur verkligheten ser ut. Det är den som påstår något i sin marknadsföring som också måste kunna visa att påståendet stämmer.

Relaterade inlägg: