Vad innebär begreppet inflytande?

Innehållsförteckning

Vad innebär begreppet inflytande?

Vad innebär begreppet inflytande?

Inflytande är att kunna påverka en handling. Om du skapar, ändrar, inspirera eller ändra någons beteende, då har du påverkat dem. Du har haft inflytande. Från ett affärsperspektiv är inflytande nyckeln.

Vad är delaktighet och inflytande i förskolan?

Johannesen och Sandvik (2009) skriver att i förskolan uppfattas ofta begreppen delaktighet och inflytande som barns deltagande i verksamheten, där barn ska vara med och ta beslut, bestämma och välja.

Vad är delaktighet och inflytande i samhället?

Begreppet delaktighet används i betydelsen "att vara en del av", vilket omfattar mer än till exempel enbart inflytande. Delaktighet har även innebörden av att höra till, både i betydelsen av en egenupplevd känsla och att faktiskt ges förutsättningar till att finnas med i samma aktiviteter som andra i gruppen.

Hur arbetar ni med inflytande?

Arbetslaget ska lyfta barnens tankar och åsikter för att kunna forma verksamheten efter barngruppens behov. ... Barnen får vara delaktiga i utvärderingen av sitt inflytande. Dokumentationen blir en tillgång i arbetet med att synliggöra vilket inflytande barnen har i verksamheten. Det är vad vi ska dokumentera och inte vem!

Vad är skillnaden på delaktighet och inflytande?

Delta = Vara med om. Inflytande = möjlighet att påverka.

Relaterade inlägg: