Vad räknas som driftkostnad på ett hus?

Innehållsförteckning

Vad räknas som driftkostnad på ett hus?

Vad räknas som driftkostnad på ett hus?

Om banken saknar siffror för driftkostnader när de räknar på lånelöften brukar de räkna med ett schablonbelopp på ca 3500 kr per månad för driftkostnader, dvs 42 000 kr per år. Exempel: Villa på 152 kvm, byggd 1982, uppvärmning via el-panna + luft-luft värmepump samt 5 personer i hushållet.

Vad betyder driftkostnad?

  • Vad betyder driftkostnad? Driftkostnad är de kringkostnader du har för att kunna bo i din bostad. Det kan till exempel vara utgifter som hemförsäkring, el, vatten, sophämtning och samfällighetsavgifter. Till driftkostnader räknas dock inte amortering eller ränta på ditt bostadslån.

Vad ingår i driftkostnaden för Din Bostad?

  • Driftkostnad är de kringkostnader du har för att kunna bo i din bostad. Det kan till exempel vara utgifter som hemförsäkring, el, vatten, sophämtning och samfällighetsavgifter. Till driftkostnader räknas dock inte amortering eller ränta på ditt bostadslån. Vad ingår i driftskostnaden för villa, hus eller bostadsrätt?

Vad räknas in i driftkostnaden för hus eller Villa?

  • Det som oftast räknas in i driftskostnaden för hus eller villa är: Hemförsäkring. Värme. Vatten. El. Sophämtning. Avlopp. Sotning. Samfällighets- och vägföreningsavgifter.

Relaterade inlägg: