Vad innebär det att vara familjehem?

Innehållsförteckning

Vad innebär det att vara familjehem?

Vad innebär det att vara familjehem?

Familjehem, tidigare kallade fosterhem, tar emot barn och unga som av olika anledningar behöver bo i ett annat hem än sitt egna. ... Familjehemmet ska ge barnet en god vård och se till att barnet får sina behov tillgodosedda – i samverkan med socialtjänst, föräldrar och andra berörda.

Hur lång tid tar det att bli familjehem?

När det sedan gäller uppdrag för ett visst barn tar kommunens handläggare över och fortsätter att utreda och bedöma det blivande familjehemmet utifrån just det barnets behov. Den första delen som gäller kontakten med Familjepoolen brukar ta ca 2-3 månader. Därefter kommer en väntan på att bli matchad med ett barn.

Varför blir man placerad i familjehem?

Varför familjehem? Det kan finnas många olika orsaker till att barn behöver bo i familjehem. Ofta handlar det om att barnet inte får det stöd det behöver för att må bra och utvecklas. Det kan också handla om att barnet gör saker som kan vara farligt för sig själv eller andra.

Kan man byta familjehem?

Läs den och sök stöd av någon som du har förtroende för som kan hjälpa dig att ta kontakt med handläggaren så kanske saker går att lösa. Berätta även att du inte har någon mobil och skulle vilja få kontakt med din mamma. Om jag förstår saken rätt har du bytt till ett nytt familjehem.

Relaterade inlägg: