Vad KRAVs för att en vara ska vara Kravmärkt?

Innehållsförteckning

Vad KRAVs för att en vara ska vara Kravmärkt?

Vad KRAVs för att en vara ska vara Kravmärkt?

KRAV-märket visar att en vara är ekologisk och så hållbart producerad som möjligt. Det betyder att den är producerad med hänsyn till natur, klimat, djur och människor. I mataffären kan du hitta grönsaker, frukt, kött, mjölk, ägg och mycket annat med ett KRAV-märke på. KRAV-märket talar om att maten är ekologisk.

På vilka produkter finns KRAV?

För att producenter ska kunna få sina produkter certifierade måste de uppfylla en mängd olika punkter och här kommer ett urval av dessa:

  • Bonden har sjysta arbetsförhållanden.
  • Djuren lever ett bra liv.
  • Grödor odlas utan bekämpningsmedel och konstgödsel.
  • Maten innehåller inte konstiga tillsatser, exempelvis E-ämnen.

Vad är KRAV märkt kött?

Alla KRAV-märkta djur är uppfödda med foder utan GMO. Alla djur får vara ute så mycket som möjligt, även när det inte är betesperiod, för att det är naturligt för dem och gör dem friska och starka. Alla djurslag får vara ute och beta under sommaren. Det ger både foder och naturlig sysselsättning.

Hur vet man att en vara är ekologisk?

Hur vet jag att maten är ekologisk? I Sverige måste alla som vill märka livsmedel som ekologiska certifieras och kontrolleras av ett godkänt kontrollorgan. Ett livsmedel med ekologisk märkning måste innehålla minst 95 procent ekologiska ingredienser.

Hur är maten odlad om den är KRAV märkt?

KRAV-märkt mat ska vara så naturlig som möjligt och produceras därför på ett sätt som är bra för miljön, utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Istället använder KRAV-bonden naturlig stallgödsel, och tar bort ogräs och skadeinsekter på mer skonsamma sätt.

Vad är en KRAV gård?

På en KRAV-märkt gård tar man stor hänsyn till djurens naturliga behov. De får vara ute så mycket som möjligt och beta. Det ger foder, naturlig sysselsättning och bidrar till starka och friska djur.

Hur mycket kostar KRAV?

För att få använda KRAVs namn och/eller märke för att marknadsföra din produkt/verksamhet, krävs att produktionen/verksamheten är certifierad enligt KRAVs regler. Du betalar licensavgift för rätten att använda märket....Licenspriser 2021.
SvampodlingPris
Per certifierad svampodling1000 kr

Relaterade inlägg: