Vad är en destruktiv rörelse?

Innehållsförteckning

Vad är en destruktiv rörelse?

Vad är en destruktiv rörelse?

Föreningen FRI jobbar bland annat med att hjälpa avhoppare från vad de kallar destruktiva rörelser. - På kort tid blir man socialt, känslomässigt och ekonomiskt beroende. Man har en känsla att det är fel men låter sig ändå övertalas intellektuellt och lyssnar inte på sina sunda inre signaler.

Vad kännetecknar en manipulativ sekt?

En manipulativ sekt kännetecknas vid att ledaren manipulerar sina medlemmar, både när han/hon värvar de och då de blivit medlemmar. Det lurar sina medlemmar att tro att deras kunskap är den rätta, budskapet är det enda sanna och att de antingen står i direkt kontakt med Gud eller att de själva är Gud.

Vad är det för skillnad mellan en sekt rörelse samfund och religion?

Begreppet ”sekt” är lite luddigt. Själva ordet används ofta i syfte att beskriva en avvikande religiös grupp som utövar en manipulerande och destruktiv tro. ... Ordet sekt betyder en grupp som bryter sig ur en större organisation och bildar en alternativ grupp. En sekt behöver alltså inte vara religiös utan kan t.

Hur påverkas man av en sekt?

En sekt är en grupp som avviker i sina normer och beteenden, men det behöver inte alltid vara negativt. Ett problem är att man utsätts för påverkan i så pass stor grad att den blir manipulativ. ... Den röda tråden i sekteristiska grupper är att det finns endast en ledare och endast en sanning.

Relaterade inlägg: