Vad är BankID nummer?

Innehållsförteckning

Vad är BankID nummer?

Vad är BankID nummer?

Det är Bank-ID – svar på de vanligaste frågorna. Bank-ID är en e-legitimation som motsvarar körkort, pass och ID-kort. Du kan använda dig av Bank-ID när du legitimerar dig hos olika svenska myndigheter på nätet, till exempel när du loggar in på din internetbank.

Hur fungerar ett BankID?

Bank-id är en slags legitimation – ett sätt att identifiera att du är du, och precis som ditt pass eller körkort är Bank-id en värdehandling. Det fungerar som en slags huvudnyckel där du som användare kan identifiera dig utan att behöva lämna ifrån dig dina inloggningsuppgifter till olika tjänster på nätet.

Var hittar jag min säkerhetskod?

Eftersom det bara är du som känner till din säkerhetskod går det inte att få den tillbaka. Om du har glömt koden behöver du därför spärra ditt gamla Mobila BankID och beställa ett nytt, vilket du gör via din bank.

Är det säkert med Mobilt Bank ID?

Var särskilt försiktig med att använda BankID om någon annan person uppmanar dig att starta och använda ditt BankID. Bedragare kan kontakta dig via telefon, Facebook eller någon meddelandetjänst och utge sig för att vara från ett legitimt företag. ... Du ska endast använda din säkerhetskod i BankID-appen.

Relaterade inlägg: