Hur är det att ha add?

Innehållsförteckning

Hur är det att ha add?

Hur är det att ha add?

Add är adhd med främst uppmärksamhetssvårigheter, det vill säga adhd utan hyperaktivitet eller överaktivitet. Du kan till exempel ha svårt att koncentrera dig och fokusera på en sak i taget. Det kan även vara svårt att planera, hålla ordning eller passa tider.

Vilken är den bästa medicinen för add?

Enligt Läkemedelsverket ska metylfenidat vara första val. Det gäller vid medicinsk behandling av typisk adhd när andra svårigheter inte finns med i bilden. Centralstimulerande läkemedel (CS) ökar förmågan till koncentration och uppmärksamhet. Samtidigt minskar impulsiviteten.

Vad är det adhd?

Adhd är en förkortning av engelskans attention-deficit/hyperactivity disorder. Vid adhd kan man ha svårigheter med uppmärksamhet, impulskontroll eller att reglera aktivitetsnivån. Symtombild och grad av funktionsnedsättning varierar mellan personer med adhd.

Är Strattera bra?

Strattera hjälper till att kontrollera och lindra ADHD-symtomen hos både barn och vuxna. Den ökar en substans som heter noradrenalin i hjärnan. Det är en naturlig substans som ökar uppmärksamheten och minskar impulsivitet och hyperaktivitet hos personer med ADHD.

Vad är adhd funktionsnedsättning?

Alla kan ha svårt att fokusera, sitta stilla och kontrollera impulser ibland, särskilt vid trötthet och stress. Men för en del barn, ungdomar och vuxna är problemen ständigt närvarande och påverkar allvarligt sättet att fungera i vardagen. Då kan det vara berättigat att tala om diagnosen adhd.

Relaterade inlägg: