Vad innebär begreppen fysisk och psykosocial arbetsmiljö?

Innehållsförteckning

Vad innebär begreppen fysisk och psykosocial arbetsmiljö?

Vad innebär begreppen fysisk och psykosocial arbetsmiljö?

Förhållandet mellan den sociala arbetsmiljön och individen kallas i allmänhet för psykosocial arbetsmiljö. Psykosocial arbetsmiljö innefattar i princip allt som har med vår psykiska hälsa på arbetsplatsen att göra. Den psykosociala arbetsmiljön handlar om möjligheter till psykisk hälsa och personlig utveckling.

Vart vänder man sig om man upplever otrivsel på arbetsplatsen?

Om du upplever att arbetsklimatet är dåligt ska du tala med din närmaste chef. Om ingenting händer kan du kontakta ditt skyddsombud. Finns det inget skyddsombud på din arbetsplats kontaktar du ditt fackförbund. ... I vissa fall kan de göra ett inspektionsbesök på arbetsplatsen.

Vad är skillnaden på organisatorisk och social arbetsmiljö?

Vad är organisatorisk och social arbetsmiljö? ... Den sociala arbetsmiljön handlar om villkor och förutsättningar för arbetet som inkluderar socialt samspel, samarbete och socialt stöd från chefer och kollegor.

Vad är Arbetsmiljöperspektiv?

Arbetsmiljön har fysiska, sociala och organisatoriska faktorer. Dessa tre typer av faktorer hänger ihop med varandra. Trots att faktorerna överlappar kan det vara bra att göra en uppdelning, eftersom det gör det möjligt att få överblick över hela vår arbetsmiljö. ...

Relaterade inlägg: