Vad innebär det att spara i aktier?

Innehållsförteckning

Vad innebär det att spara i aktier?

Vad innebär det att spara i aktier?

Att äga en aktie innebär att du äger en andel i ett aktiebolag. ... Aktier går att köpa och sälja helt fritt och du får avkastning på dina aktier antingen via att aktiekursen för bolaget går upp eller via årlig utdelning.

Är det säkert att spara i Avanza?

Avanza bank erbjuder ett sparkonto som erbjuder bra ränta. Kontot ger den bästa räntan som vi har kunnat hitta bland konton som skyddas av insättnings garantin. Det finns sparkonton som erbjuder högre ränta men dessa är normalt inte skyddade av insättningsgarantin.

Vilka för och nackdelar finns det när det gäller att spara i aktier?

Att spara i enskilda aktier innebär alltid en risk. Du kan förlora hela eller delar av ditt insatta kapital. Företaget kanske inte når upp till sina åtaganden och i värsta fall går det i konkurs. Marknadsrisken finns på marknaden och påverkar värdet på aktien.

Varför spara i Avanza?

Vi har samma aktier som alla andra, de är bara billigare att handla hos oss - från 0 kr, 1 USD eller 1 NOK. Visst låter det bra? Dessutom får du kurser i realtid direkt på sajten, och en hel drös med användbara verktyg för att göra det roligare och enklare att spara hos oss.

Relaterade inlägg: