Är en diplomat?

Innehållsförteckning

Är en diplomat?

Är en diplomat?

Diplomatens uppgift är att öka utbytet mellan länder samt att bevaka Sveriges intressen ute i världen bland annat inom handelsområdet samt inom de politiska och kulturella områdena. ... Diplomater är anställda av regeringen och tillhör Utrikesdepartementet (UD).

Kan man diplomat?

Om du vill bli diplomat är första steget att söka till diplomatprogrammet. Rekrytering till diplomatprogrammet sker en gång per år och annonsen läggs ut på Regeringskansliets hemsida. Programmet är ett traineeprogram som förbereder blivande svenska diplomater för ett arbete på Sveriges utlandsmyndigheter och UD.

Vad får en diplomat göra?

Diplomati är den utrikespolitiska eller mellanstatliga underhandlande verksamhet som gäller staters och deras regeringars ömsesidiga förbindelser. ... Det övergripande syftet med diplomati är att lösa internationella konflikter på fredlig väg, och i förebyggande syfte genom att upprätthålla maktbalansen.

Hur man blir en diplomat?

För att söka till diplomatprogrammet krävs att du har en avslutad akademisk examen motsvarande minst en fil. kand samt B-körkort. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska och goda kunskaper i minst ytterligare ett språk - arabiska, franska, mandarin, ryska, spanska eller tyska.

Relaterade inlägg: