Varför ska man ha en Brandskyddspolicy?

Innehållsförteckning

Varför ska man ha en Brandskyddspolicy?

Varför ska man ha en Brandskyddspolicy?

Brandskyddspolicy. Brandskyddspolicyn är grunden för det systematiska brandskyddsarbetet. Den tydliggör ledningens viljeinriktning med brandskyddsarbetet och gäller i hela verksamheten. Det är ledningen som upprättar och beslutar om en policy och säkerställer att den kommuniceras till alla i organisationen.

Vad gör en Brandombud?

Samordna brandskyddsarbetet mellan brandombuden. Stödja och hjälpa alla anställda i brandskyddsfrågor. Brandskyddsombuden ska svara för nedan angivna arbetsuppgifter: Upprätthålla en aktuell dokumentation för risker och brandskydd. Ansvara för att egenkontroll av brandskyddet utförs.

I vilken lag finner man kravet att alla ska arbeta systematiskt med brandskydd?

Vem bör bedriva ett systematiskt brandskyddsarbete? Enligt lagen (2003:778) om skydd mot olyckor ska alla byggnader och anläggningar ha ett skäligt brandskydd. I SRVFS 2004:3 har Räddningsverket gett sin tolkning att detta innebär att man också bedriver ett systematiskt brandskyddsarbete.

Måste man ha en Brandskyddsansvarig?

Alla ska arbeta systematiskt med sitt brandskydd. ... Systematiskt brandskyddsarbete (SBA) gäller alla organisationer, oberoende av storlek och verksamhet. Ledningen har det yttersta ansvaret, men säkerhetsansvarig, brandskyddsansvarig, skyddsombud och övrig personal är viktiga medarbetare i sammanhanget.

Relaterade inlägg: