Vad är en Justerares uppgift?

Innehållsförteckning

Vad är en Justerares uppgift?

Vad är en Justerares uppgift?

Definition. Justerare är en person, vald av deltagarna på ett beslutande möte, som verifierar att mötesprotokollet är en korrekt redogörelse för hur mötet gått till. Justerare kallas ofta justeringsman eller justeringsperson.

Vad ska en justerare göra?

En justeringsman har till uppgift att granska det protokoll som upprättats vid sammanträden av föreningsstämman, syftet är att justeringsmannen ska se till att protokollet stämmer överens med de beslut som fattats under sammanträdet.

Vem kan vara justeringsman?

val av ordförande. eventuellt val av vilken styrelseledamot som ska vara justerare (justerare väljs endast om styrelsen består av fler än en ledamot) de beslut som styrelsen tar under mötet. underskrifter av ordförande och eventuell justerare.

Vad gör ordföranden sekreteraren och justerare vid ett möte?

Ordföranden skriver under protokollet, som ägare av mötet, och av mötet utsedda justerare, som på mötets vägnar intygar att det som förts till protokoll är riktigt.

När ska ett protokoll justeras?

Vid möten som ofta ordnas (till exempel i styrelsen) justerar mötets deltagare vanligen protokollet under följande möte. Protokollet godkänns i sin helhet eller godkänns med vissa ändringar. Ett protokoll kan också justeras under ett pågående möte.

Relaterade inlägg: