Vilka kan konsekvenserna bli av att leva med en hörselnedsättning?

Innehållsförteckning

Vilka kan konsekvenserna bli av att leva med en hörselnedsättning?

Vilka kan konsekvenserna bli av att leva med en hörselnedsättning?

De flesta människor med obehandlad hörselnedsättning upplever allvarliga emotionella och sociala konsekvenser. Om hörselnedsättningen förblir obehandlad leder den ofta till social isolering, dåligt självförtroende, depression, ångest, frustration och ilska.

Vad är gravt hörselskadad?

Hörselnedsättningen kan vara allt från lindrig lomhördhet till fullständig dövhet. ... De flesta hörselskadade barn hör till denna grupp. Svårt/gravt hörselskadade barn hör endast starka ljud utan hörapparat och för att lära sig talspråk behöver de ofta både hörapparat eller cochleaimplantat och visuellt stöd.

Vad beror hörselnedsättning på?

Den vanligaste orsaken till nedsatt hörsel är att kroppen och hörselorganen åldras. Vid vilken ålder hörseln påverkas är olika från person till person. Det finns flera saker som påverkar i vilken ålder man börjar få nedsatt hörsel. Det kan till exempel vara buller, sjukdomar, skador och vissa läkemedel.

Vad är skillnaden mellan en hörselskada och dövhet?

En person med hörselskada har nedsatt hörsel på ett eller båda öronen, till skillnad från en person med dövhet, som har liten eller ingen hörsel även med hjälp av hörapparat.

Hur kan man få hörselskador?

Risk för hörselskada Vid för starkt ljud kan de ljudkänsliga hårcellerna i innerörat och nervceller i hörselnerven skadas. Ju starkare ljudet är desto kortare tid behövs för att en skada ska uppstå. Direkt efter att du blivit utsatt för ett kraftigt ljud kan du få lock för örat och nedsatt hörsel.

Relaterade inlägg: