Vad är ett Våtrumsintyg?

Innehållsförteckning

Vad är ett Våtrumsintyg?

Vad är ett Våtrumsintyg?

Ett våtrumsintyg är ett intyg som ett auktoriserat badrumsföretag kan utfärda vilket visar att arbetet är utfört av behöriga hantverkare och enligt gällande branschregler för våtrumsarbeten. Vissa försäkringsbolag, dock inte alla, kan kräva att det finns ett våtrumsintyg för att betala ut ersättning vid vattenskador.

Vad är kvalitetsdokument?

Kvalitetsdokumentet är ett värdebevis som ofta efterfrågas och kan ha stor ekonomisk betydelse vid en försäljning eller försäkringsskada. Kvalitetsdokumentet ska utfärdas av en behörig entreprenör efter genomförd egenkontroll av arbetet.

Hur viktigt är Våtrumsintyg?

Detta våtrumsintyg innebär att du får 10 års garanti på badrumsrenoveringen. Det är hantverkarens firma som du vänder dig emot ifall du skulle få problem med ditt badrum. Ett våtrumsintyg är väldigt bra att kunna visa för spekulanter vid en försäljning av bostaden.

Måste man ha Gvk?

Våtrumsanmälan är obligatoriskt att fylla i för GVK-auktoriserade företag. Den anger var arbetet utförs, valt tätskikt samt uppgifter om det GVK-auktoriserade företaget. Det är obligatoriskt att överlämna en kopia av våtrumsanmälan till beställaren. Våtrumsanmälan är en värdehandling.

Är en tvättstuga ett Våtrum?

I bad- och duschrum ställs i regel krav på vattentäthet hos golv och väggar. I toalett, tvättstuga och utrymme med varmvattenberedare nöjer man sig normalt med tätskikt på golv med ett uppvik på vägg. Ovan nämnda utrymmen benämns i Boverket Byggregler under kapitel 6.533 där det också finns vissa krav på kök.

Vad krävs för att få Våtrumsintyg?

Vem utfärdar våtrumsintyg eller kvalitetsdokument? BKR: Bygger man ett badrum med kakel och klinker enligt BBV ska tätskiktet monteras av en behörig plattsättare. På företaget ska det också finnas en våtrumsansvarig för företagets behörighet. Det är den våtrumsansvarige som utfärdar kvalitetsdokumentet.

Relaterade inlägg: