Hur tror man att jorden kommer se ut om 250 miljoner år?

Innehållsförteckning

Hur tror man att jorden kommer se ut om 250 miljoner år?

Hur tror man att jorden kommer se ut om 250 miljoner år?

Enligt teorin om plåtektonik är vår planets kontinentalsockel uppdelad i plattor som rör sig kontinuerligt på grund av konvektionsströmmar i jordens mantel. Kontinenternas kontinuerliga rörelse kommer att orsaka det inom 250 miljoner år, vår planet ser inte ut som den ser ut idag.

Vad fanns innan Pangea?

Superkontinenten Pangea var den väldiga landmassa som tros ha existerat under yngre karbon för cirka 300 miljoner år sedan. Pangea antas ha bildats genom sammanslagning av alla tidigare existerande kontinenter. Pangea splittrades genom kontinentaldrift i två delar, Gondwana och Laurasien.

Vad tror man kommer att hända med nuvarande kontinenter?

Våra nuvarande sju kontinenter är fortfarande i uppbrott efter den senaste superkontinenten, Pangæa, som existerade för cirka 200 miljoner år sedan. Om geologernas teorier håller kommer emellertid våra kontinenter att vandra bort från varandra i cirka 50 miljoner år till.

Hur ser framtiden ut för moder jord?

Så här är det idag. Vårt underbara klot – Moder Jord – är snart döende på grund av den industrialiserade världens enorma resursuttag och den miljöförstöring som blir resultatet. Otrygghet, maktbegär och kravet på tillväxt leder till konflikter och krig. Naturen förgiftas för framtiden.

Relaterade inlägg: