Vilken kom först Zingo eller Fanta?

Innehållsförteckning

Vilken kom först Zingo eller Fanta?

Vilken kom först Zingo eller Fanta?

(3) Det sägs att Zingo först hette Ingo (döpt efter den svenska tungviktsboxaren Ingemar "Ingo" Johansson). Carlsberg Sverige vill dock inte veta av denna teori utan menar på att läsken kommer från USA, ursprungligen, och är äldre än Fanta.

När kom Zingo?

Zingo är en svensk läskklassiker sedan 1950-talet. När Zingo lanserades kallades den ursprungligen Ingo-läsk, uppkallad efter boxaren och legenden Ingemar "Ingo" Johansson. Drycken döptes sedan om till Zingo.

När kom Zingo jordgubb?

Zingo jordgubb sockerfri har en läskande och söt smak av jordgubb som för tankarna till sommar, solsken och solmogna bär. Veganvänlig dryck. Zingo är en svensk läskklassiker sedan 1950-talet.

Vilka gör Zingo?

Zingo är en svensk läskedryck som introducerades hösten 1962 av Apotekarnes. Idag produceras drycken av Carlsberg.

Vilken läsk kom först?

Den första svenska läsken som såldes i etiketterad flaska var Citron-Brus som lanserades av Nordstjernans mineralvattenfabrik 1905. Nordstjernans satsning på läsktillverkning gjordes genom att bolaget 1899 grundade ett dotterbolag, Nordstjernans Mineralvattenfabrik. Läsk kallades då i regel för smaksatt mineralvatten.

Har Zingo fruktkött?

Zingo Tropisk har en läskande och söt smak av apelsin, passionsfrukt och persika som för tankarna till sommar, solsken och solmogen frukt. Den har ett högt fruktjuiceinnehåll 8% och innehåller enbart naturliga smaker.

Vad innehåller 7up?

Kolsyrat vatten, socker, syra(citronsyra, äppelsyra), naturlig citron-och limearom med andra naturliga aromer, surhetsreglerande medel (natriumcitrat), sötningsmedel (steviolglykosider).

Hur ska läsk serveras?

Läskedryck, läsk, är en söt oftast kolsyrad dryck som ofta serveras kall. Ett äldre ord är lemonad eller limonad. Läskedryck som inte är kolsyrad benämns ibland stilldrink. Vissa typer av läskedryck har tillsatser av uppiggande preparat, som till exempel koffein, ginseng eller guarana, och kallas då energidryck.

Relaterade inlägg: