När kom ska?

Innehållsförteckning

När kom ska?

När kom ska?

Ska (IPA: /skɑː/ eller [skjæ]) är en musikgenre som har sitt ursprung i det sena 1950-talets Jamaica och som hade sina gyllene år på Jamaica cirka 1962-67. Millie Small hade den första internationella hiten med låten "My Boy Lollipop", som nådde en andraplats på den engelska hitlistan i maj 1964.

Hur hör man att det är reggae?

Det som kännetecknar reggaen som musikstil är att trummorna och basen utgör viktiga delar och är framträdande. Elgitarren och keyboardet eller pianot användes som rytminstrument för att skapa en musikaliskt rytmmönster.

Vad är speciellt för reggae?

I reggaen kan man också höra tydliga influenser från amerikanska musikgenrer som jazz och rythm 'n' blues, liksom från traditionella genrer som calypsomusik och mento. Typiska drag för reggaen är att första och tredje takten betonas, snarare än andra och fjärde, som är vanligare.

När började disco?

Disco, på svenska ibland disko, är en kultur och en musikgenre som startades och utvecklades under 1970-talet i USA. Stilen har sitt ursprung i afroamerikanska kretsar i New York och Philadelphia, bland annat kring gaykulturen.

När började rock?

rock eller rockmusik är ett gemensamt namn på olika sorters musik som har varit populär bland främst ungdomar sedan 1950-talet. Rocken kommer från USA. Den uppkom som en blandning av de svartas bluesmusik och vit amerikansk folkmusik.

När började rock n roll?

rock (för etymologi se rock'n'roll), samlande genrebenämning på musikstilar som vuxit fram ur rock'n'roll sedan mitten av 1950-talet. Rockmusiken har under sina många stilomvandlingar och förgreningar varit den dominerande ungdomsinriktade populärmusiken i västerlandet och sedermera globalt.

Relaterade inlägg: