Vad kommer efter bronsåldern?

Innehållsförteckning

Vad kommer efter bronsåldern?

Vad kommer efter bronsåldern?

Äldst är stenåldern (ca 13000–1700 f Kr), följd av bronsåldern (1700–500 f Kr) och yngst är järnåldern (500 f Kr–1050 e Kr). Det historiska skedet omfattar medeltiden (1050–1500 e Kr) och den period som ibland kallas för nyare tid (1500 e Kr–nutid).

Vad kännetecknar forntiden?

Forntiden är den längsta epoken som handlar om människors förhistoria,det handlar om hur de försörjade sig,deras yrke och hur de överlevde. ... De äldsta civilisationerna uppstod vid floder,där människorna började utnyttja floderna och bevattna fälten genom att bilda dammar och kanaler.

Vad är forntiden eller förhistorisk tid?

  • Forntiden. Forntiden eller förhistoriska tid som den också kan kallas för är den tiden där de skriftliga källorna är obefintliga eller alldeles för bristfälliga för att ge en täckande bild av historien.

Vad är forntiden och inte stenåldern?

  • Anledningen till att det är forntiden och inte stenåldern som utgör vår äldsta historiska epok är att skrivkonsten uppfanns då för omkring 5000 år sedan (ca 3200 f.Kr). Det är först i samband med skrivkonstens uppkomst som våra historiker börjar få skriftliga källor att utgå från.

När är forntiden äldsta?

  • Forntiden är den äldsta av de historiska epokerna och räknas från omkring 3000 f.Kr då de stora flodkulturerna uppstod, till dess att antiken upphörde i samband med romarrikets undergång i slutet av 400-talet e.Kr.

Relaterade inlägg: