Vad kommer på AM provet?

Innehållsförteckning

Vad kommer på AM provet?

Vad kommer på AM provet?

Under provet får du svara på 70 frågor (varav fem är testfrågor och inte räknas in i ditt slutliga resultat) och du måste svara rätt på 52 av dem. Du har 50 minuter på dig att svara på frågorna och direkt när du är klar får du veta om du är godkänd eller inte.

Vad behöver man kunna inför teoriprovet moped?

Innan du tar ditt mopedkort måste du först fundera på vilken sorts moped du vill ha. Det är stor skillnad på att ta mopedkörkort i klass 1 och 2. Gemensamt för klass 1 och 2 är att du måste göra ett teoriprov som består av regler, skyltar, olycksberedskap och liknande. Mängden teori beror på vilken klass du väljer.

Hur klarar jag am provet?

Försök komma i säng i tid kvällen innan, så du är så utvilad som möjligt. * När du väl sitter där och skriver provet så tänk på att läsa frågorna riktigt noga innan du svarar och håll isär begrepp. Frågas det efter när det är vinterdäcksförbud, så gäller det att inte läsa dubbdäcksförbud till exempel.

Vad innehåller teoriprovet?

Teoriprovet för körkort B består av 70 frågor (varav fem är testfrågor som inte kommer att räknas in i ditt resultat)....Frågorna handlar om fem olika huvudområden:

  • fordonskännedom och manövrering.
  • miljö
  • trafiksäkerhet.
  • trafikregler.
  • personliga förutsättningar.

Hur svårt är am kortet?

Jag tog mitt 2014, klarade det på första försöket, frågorna är inte samma som på elevcentralen, isåfall skulle man helt enkelt kunna memorera frågorna utan att egentligen förstå varför,men så länge du fått godkänt på alla frågor och läst boken noga och förstår varför svaren på testen är som dom är så kommer det gå bra.

Hur svårt är teoriprovet för moped?

Det är främst teoriprovet som anses krångligt med 70 frågor som ska besvaras på 30 minuter. - Det är svårt. Man måste öva sjukt mycket och dyrt blir det också. Många klarar det först på femte gången, säger en av de ungdomar som samlats på Ekenäs högstadieskolas mopedparkering.

Vad ska man plugga på inför teoriprovet?

Dela den här artikeln

  1. Gör övningsproven. ...
  2. Gå på teorilektioner på körskolan. ...
  3. Börja plugga i god tid. ...
  4. Läs hela körkortsboken. ...
  5. Kom i tid till teoriprovet. ...
  6. Glöm inte legitimation. ...
  7. Markera frågor. ...
  8. Anpassa provet om du behöver det.

Hur ska jag klara Körkortsteorin?

Men det krävs att man läser på ordentligt inför sitt teoriprov, och vi listar här några värdefulla hjälpmedel och appar för att klara körkortsteorin.

  1. Ta körkort-appen. Pris: 199 kr. ...
  2. Trafiktestet.se. Pris: från 149 kr. ...
  3. Vägmärken Quiz-app. Pris: gratis. ...
  4. iTeori-appen. Pris: 50 kr. ...
  5. Läs Körkortsboken. Pris: 315 kr.

Hur klarar man moped provet på första försöket?

Såhär klarar du teoriprovet på FÖRSTA FÖRSÖKET

  1. LÄS BOKEN!!!! Du måste läsa boken, noggrant, och sök förståelse varför saker är som dom är, och förstå sambanden mellan kapitlen.
  2. Gör massa tester. Rekommenderar att du gör elevcentralens tester. ...
  3. Läs boken igen, så du känner att det är repetition att läsa den.

Relaterade inlägg: