Vad betyder strumpor?

Innehållsförteckning

Vad betyder strumpor?

Vad betyder strumpor?

Strumpor är en typ av benkläder som funnits sedan medeltiden. Kallades då hosor. Från början användes linne, silke och ull, ibland även läder, till material. Strumpor används vanligtvis med finare skor eller sportskor.

Är strumpor ett plagg?

Som basplagg, och ett sätt att känna sig bekväm är det ett av de plaggen som finns i var mans i garderoben. De allra flesta äger ett dussintal par strumpor, medan inte alla äger en kavaj. Strumpor tillhör också den grupp av klädesplagg som används dagligen.

Vad har strumpor för material?

De vanligaste materialen strumpor tillverkas av är bomull, nylon, polyester och ull.

Är strumpor och sockor samma sak?

Sockor utanpå strumpor Svensk ordbok definierar socka som ”strumpa med kort skaft” och hanterar alltså strumpa som en överordnad term, medan Svenska Akademiens ordbok håller isär de två och säger att sockan är en beklädnad som dras utanpå en strumpa.

Vilka strumpor till kostym?

Du KAN använda färgade eller mönstrade strumpor till kostym. Strumpor i en kontrastfärg ger liv till klädseln. Välj samma färgnyans på strumporna som till skjortan, slipsen, näsduken, bältet eller hängslena. Väljer du mönstrade strumpor är det snyggt att välja ett par där färgen på byxorna finns i mönstret.

Relaterade inlägg: