Vad kostade nya Liljevalchs?

Innehållsförteckning

Vad kostade nya Liljevalchs?

Vad kostade nya Liljevalchs?

När inriktningsbeslutet togs 2014 låg budgeten på 130 miljoner kronor – men slutnotan landade på hela 570 miljoner. Förklaringen från Stockholms stad och Liljevalchs är att olika problem fördyrade projektet. Bland annat visade en analys att marken behövde saneras och att huvudbyggnaden hade sprickor i grunden.

Vem har ritat Liljevalchs?

Nu har Liljevalchs vuxit med en ny tillbyggnad signerad arkitekt Gert Wingårdh i samarbete med glasformgivaren Ingegerd Råman. Byggnaden består av tre våningar och är sammankopplad med huvudbyggnaden via en glasgång.

När öppnar Liljevalchs?

1916 Liljevalchs/Opened

Varför heter det Liljevalchs?

Liljevalchs konsthall är uppkallad efter den framgångsrike affärsmannen Carl Fredrik Liljevalch jr. Under hans livstid (1837–1909) var det förmodligen inte någon större tvekan om hur namnet skulle uttalas men det är det nu, har vi på Liljevalchs märkt.

Vad visas på Liljevalchs?

I höstens stora utställning gör vi nedslag i Liljevalchs mer än hundraåriga historia, från invigningsutställningen 1916 med tidens topptrio Carl Larsson, Bruno Liljefors och Anders Zorn till 2020 års pandemidrabbade presentation av Hilding Linnqvist.

Vem får ställa ut på Vårsalongen?

Vårsalongens åldergräns är 18 år. Alla som fyllt minst 18 år året innan utställningen öppnar får ansöka. Vårsalongen är öppen för alla konstnärliga uttryck och tekniker.

När öppnar Liljevalchs vårsalong 2022?

95 kvinnor och 55 män får visa 316 verk när Vårsalongen 2022 öppnar den 4 februari. Förra årets Vårsalong blev inte som vanligt: den fortsatta pandemin hindrade öppning och inte förrän den 21 maj kunde vi slå upp portarna.

När stänger Vårsalongen?

Vårsalongen 2021 varar hela sommaren, till och med den 22 augusti. 353 verk av 158 konstnärer visas. Liljevalchs har öppet alla dagar i veckan kl 11–17, tisdag och torsdag kvällsöppet till kl 19.

Vad är vårsalong?

Vårsalongen är en jurybedömd utställning som står öppen för alla över 18 år att ansöka till. Vårsalongen pågår från mitten av januari till mars och inleder på så vis varje nytt konstår på Liljevalchs. Den första salongen öppnade 1921 och Vårsalongen är därmed landets äldsta obrutna* utställningsformat.

Hur många söker till Liljevalchs vårsalong?

Strax under 3 000 ansökningar kom in i år. Medelåldern bland de antagna är 49 år, 46 för kvinnorna och 54 för männen.

Relaterade inlägg: