Hur går Södra länken?

Innehållsförteckning

Hur går Södra länken?

Hur går Södra länken?

Södra Länken är ett nytt vägtrafiksystem som knyter samman Essingeleden, Huddingevägen, Nynäsvägen och Värmdöleden. Vägsystemet är cirka 6 kilometer, varav 4,5 kilometer går i tunnlar under Stockholms södra närförorter. I vägsystemet ingår även trafik- platser, både under och ovan jord.

Hur lång är årstatunneln?

Årstatunneln, Stockholm Södra länken eller riksväg 75, är en stadsmotorväg mellan Essingeleden (E4/E20), Stockholm, och Värmdöleden (länsväg 222), Nacka. Södra länken är 6 kilometer lång varav 4,6 kilometer går i tunnel.

Hur lång är Stockholms längsta tunnel?

Södra Länken utgörs av en trafikled i Stockholm som binder samman Essingeleden, Huddingevägen, Nynäs-vägen och Värmdöledenär. Den 6 km långa tunneln är Sveriges hittills längsta vägtunnel, med totalt 4,5 km trafikled som går i tunnel.

Hur lång är eugeniatunneln?

Tunneln består av två separata tunnlar med två körfält i vardera riktningen. Den sydgående tunneln är 235 meter lång, och den norrgående något längre eftersom den går i en ytterkurva.

Hur hög är en tunnel?

En tunnel är en underjordisk transportväg eller distributionsled. Någon exakt definition på vad som kan definieras som en tunnel finns ej. I Vägverkets tekniska beskrivning av en vägtunnel (Tunnel 2004) förutsätts att konstruktionen är en passage som omges av berg eller i andra fall har en längd av minst 100 meter.

Relaterade inlägg: