Hur mycket kostar 1 kvadratmeter i Stockholm?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar 1 kvadratmeter i Stockholm?

Hur mycket kostar 1 kvadratmeter i Stockholm?

Bostadsmarknaden har gått starkt det senaste året, det syns inte minst i centrala Stockholm. För första gången någonsin ligger det genomsnittliga kvadratmeterpriset i Stockholms innerstad över 100 000 kronor, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Vad kostar en kvadratmeter på Östermalm?

Utgår man från kvadratmeterpris så ligger attraktiva Floragatan på Östermalm i Stockholm högst med 122 000 kr/kvm. Men dyraste gatan är inte lika dyr i hela Sverige. I Blekinge län har den dyraste gatan ett snittpris på 3,15 miljoner och de högsta kvadratmeterpriserna ligger på 27 000 kr.

Hur mycket har bostadspriserna gått upp i Stockholm?

I mer långtgående sammanställningar kan man se att från 19 ökade villapriserna i Sverige med 249 procent, och priset på bostadsrätter med 579 procent. Ett extremt exempel är att bopriset i Stockholms innerstad ökade från 45 000 kronor per kvadratmeter 2006 till lite mer än det dubbla 2017.

Hur mycket kostar en etta i Sverige?

En etta i innerstan hyrs sällan ut för under 10 000 kronor i månaden på andrahandsmarknaden. Sammanställningen visar att över 25 procent av uthyrningarna i innerstan sker till en månadshyra på mer än 13 000 kronor i månaden.

Hur räkna ut pris per kvadratmeter?

Det vanligaste sättet att jämföra lägenheter på brukar vara kvadratmeterpriset, vilket räknas ut genom att dela utgångspriset eller det totala priset på antalet kvadratmeter. Det är detta pris som ofta står med i bostadsannonser, för att du enkelt ska kunna mäta värdet på lägenheter och ställa de emot varandra.

Hur mycket kostar det att bo i Östermalm?

Idag kostar en lägenhet i snitt 96 000 kronor per kvadratmeter på Östermalm – en ökning med 53 procent sedan 2011. I mindre lägenheter är kvadratmeterpriset ännu högre och en etta på 30 kvadrat ligger runt 3,7 miljoner.

Relaterade inlägg: