Vad kostar tandimplantat i överkäken?

Innehållsförteckning

Vad kostar tandimplantat i överkäken?

Vad kostar tandimplantat i överkäken?

Kostnad. Implantat är oftast dyrare än andra tandersättningar. I patientavgift kan en enstaka tand kan kosta ca 15.000-17.000 kr (priset varierar pga materialval, och pga att vissa tänder i bågen inte täcks av tandvårdsstödet), en brokonstruktion på tre led ca 25.000-30.000 kr och en helkäke ca. 39.000-45.000 kr.

Vad kostar 2 tandimplantat?

Priser & kostnader för tandimplantat Priset brukar vara från 29.000 kronor. Men du kan ta hjälp av tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet. Du får ersättning med 50 procent av referenspriset vid ett ingrepp på mellan 3 000 och 15 000 och ersättning för 85 procent av referenspriset om ingreppet kostar mer än 15 000.

Kan man köpa nya tänder?

Du kan få allt från en tand till en hel tandrad ersatt. De konstgjorda tänderna kan vara fasta eller avtagbara. Förlorade tänder måste inte alltid ersättas. Fråga tandläkaren om du behöver ersätta tanden eller tänderna eller kan göra det senare.

Vad kostar Panoramaröntgen?

7 Prislista – tandvård hos City Dental
Ditt årliga belopp i kronor:

Vad kostar tandimplantat för pensionärer?

I regel brukar en tand kosta någonstans mellan 20 0 kronor att ersätta, exklusive eventuella rabatter och bidrag från det statliga tandvårdsstödet. Om det rör sig om ett omfattande ingrepp där flera tänder måste ersättas blir priset vanligtvis billigare per tand.

Vad är kostnaden för ett implantat?

  • Kostnaden för ett implantat går alltså inte att säga utan att en undersökning först har gjorts. En implantatbehandling är dock ett omfattande ingrepp och vid större behandlingar kan kostnaden bli hög. Genom högkostnadsskyddet får du ersättning för 50 procent av kostnaden vid ett ingrepp som kostar mellan 30 kronor, ...

Hur mycket kostar en hel implantatbro?

  • Det är näst intill omöjligt att säga en ungefärlig kostnad för implantat, men en hel käke med tänder, som även kallas för en hel implantatbro, kan kosta mellan 40.0.000. Har man dock högkostnadsskydd så täcks 50 procent av kostnaden om det blir mer än 30.000 kronor.

Hur mycket kostar ett tandimplantat?

  • Ett tandimplantat kostar oftast mer än 20 000 kronor och i många fall kan flera implantat behövas. För de flesta svenskar är detta pengar man inte vanligtvis har i plånboken att ta fram när det behövs.

Relaterade inlägg: