Är 15 timmars förskola gratis?

Innehållsförteckning

Är 15 timmars förskola gratis?

Är 15 timmars förskola gratis?

Barn vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga med ett annat barn ska från och med ett års ålder erbjudas förskola under minst tre timmar per dag eller 15 timmar i veckan. ... Det gäller oavsett vilken sysselsättning föräldrarna har. De 525 timmarna ska vara avgiftsfria.

Hur mycket kostar 15 timmars barn?

Barn 3-5 år som endast deltar i allmän förskola 15 timmar per vecka betalar ingen avgift. Barn som endast deltar i allmän förskola och som på grund av särskilda skäl har behov av utökad tid betalar avgift. Beslut om utökad tid fattas av respektive förskolas rektor.

Vad kostar dagis i Örebro?

För barn i åldern 1–3 år i förskola betalar du 3 % av hushållets inkomst före skatt upp till inkomsttaket för familjens yngsta barn, 2 % av hushållets inkomst för det näst yngsta barnet och 1 % för det tredje yngsta barnet. Avgiften är densamma hela året, oavsett om barnet exempelvis är ledigt under sommarlovsperioden.

Hur lång tid innan dagis får man veta att man fått plats?

Det finns flest lediga platser i augusti, då många barn lämnar förskolan för att börja skolan. Du kan erbjudande om plats i augusti redan i början på året. Resten av året finns platser i huvudsak om någon flyttar eller av annan anledning byter förskola.

Relaterade inlägg: