Vilken A-kassa som lärare?

Innehållsförteckning

Vilken A-kassa som lärare?

Vilken A-kassa som lärare?

Ett medlemskap i a-kassan är en trygghet för dig som anställd. Som medlem i Lärarförbundet bör du tillhöra Lärarnas a-kassa. Deras handläggare känner till lärares arbetstidsavtal och arbetsförhållanden. Den tid du varit med i a-kassan har betydelse för den ersättning du kan få om du blir arbetslös.

Hur mycket får jag IA kassa Lärarnas?

Ersättningens storlek beror på hur mycket du tjänade innan du blev arbetslös, men det finns maxgränser. Du får 80 procent av din genomsnittliga inkomst under de första 200 ersättningsdagarna och 70 procent de resterande dagarna, upp till ett tak.

Är jag medlem i Lärarnas Akassa?

Arbetar du som lärare, skolledare eller studie- och yrkesvägledare kan du bli medlem hos oss. Även kyrkomusiker är med i Lärarnas a-kassa. Alla som arbetar med planerad undervisning tillhör vår medlemsgrupp. Om du inte arbetar just nu kan du bli medlem om ditt senaste arbete var som någon form av lärare eller pedagog.

Varför vara med i Lärarnas Riksförbund?

Tillsammans arbetar vi för att lärare och studie- och yrkesvägledare ska få en bra arbetsmiljö, goda villkor och högre lön. I dessa tider är det extra viktigt att vara fackligt ansluten, så att du får trygghet och hjälp av våra experter när du behöver det – i små och stora frågor. ... Gå med i Lärarnas Riksförbund NU!

Vilka får vara med i Lärarnas Riksförbund?

Medlem i Lärarnas Riksförbund kan den vara som har lärarbehörighet inom grundskola/gymnasieskola och motsvarande skolformer, högskola eller den som har behörighet som studie-och yrkesvägledare. Även studerande och pensionärer inom dessa grupper kan vara medlemmar i förbundet.

Relaterade inlägg: