Vad kostar det att ha en EPA i månaden?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att ha en EPA i månaden?

Vad kostar det att ha en EPA i månaden?

Genomsnittlig försäkringspremie i Sveriges län
LänHelSnittpris
GÄVLEBORG5 031 kr3 726 kr
HALLAND5 267 kr3 986 kr
JÄMTLAND5 319 kr3 977 kr
JÖNKÖPING5 518 kr4 125 kr
BE

När får man ta a traktor kort?

Körkort med behörighet AM (moped klass I) ger också rätt att köra traktor a. AM-körkort går att ta från och med 15 år.

Vilka traktorer får man köra med AM kort?

AMKörkort för moped klass I En sådan moped måste ha en registreringsskylt. Med ett AM-körkort får du även köra traktorer som är gjorda för en hastighet på högst 40 km/timmen (traktor a).

Hur tar man a traktor kort?

För att få ta traktorkort behöver du ha ett giltigt körkortstillstånd, ha fyllt 16 år och gjort ett godkänt kunskapsprov. Du kan få dispens att ta traktorkort vid 15 års ålder om särskilda skäl kan åberopas. Dispensen måste godkännas av Transportstyrelsen.

Vad kostar en A-traktor?

Endera bör gå att hitta för under 30000 kr. Det är betydligt billigare än mopedbil.

Vad kostar det att tanka en A-traktor?

Framförallt är det själva bränslet som kan bli en dyr historia för en EPA-ägare. – Bränslet är väldigt dyrt, en tank kostar nästan 1000 kronor, säger Jennie. – En tank kan gå åt en fredagkväll. Den drar 2,5 liter/milen, vilket är betydligt mer än en vanlig bil, säger Jakob.

Kan en 16 åring äga en A-traktor?

Det här gäller för A-traktorer Du får också köra A-traktor om du har ett körkort med någon annan behörighet. Åldersgränsen för att ta AM-körkort är 15 år och för traktorkort är den 16 år. Fordonet ska vara utrustat med en så kallad LGF-skylt baktill, som talar om att traktorn är ett långsamtgående fordon.

Får man köra terrängskoter med AM kort?

Nej, du har också rätt att köra äldre terrängskoterregistrerade fordon. Kravet är att de är beskaffade som snöskotrar. ... Om du har tagit körkort AM för moped klass I har du rätt att köra snöskoter inom ramen för organiserad turistverksamhet som innebär speciella förutsättningar, så kallad skotersafari.

Relaterade inlägg: